Neymar-belager González bijt van zich af: 'Soms moet je leren verliezen'

Neymar-belager González bijt van zich af: 'Soms moet je leren verliezen'

14-09-2020 09:07
55

Álvaro González is zich van geen kwaad bewust. De Olympique Marseille-speler wordt er door Neymar van beschuldigd racistische uitspraken richting zijn adres te hebben gemaakt.

"Het is gemakkelijk van de VAR om mijn 'agressie' op beeld te vangen, maar nu wil ik het beeld zien van de racist die me 'mono hijo de puta' (monkey motherf*cker) noemt", gaf Neymar een uur na de wedstrijd tegen Marseille al aan. De Braziliaan moest het veld ruimen, nadat hij een tikje gaf tegen het hoofd van González. 

De verdediger van Marseille is zich na de wedstrijd echter van geen kwaad bewust en ontkent alles. 'Er is geen plaats voor racisme in het voetbal', begint hij. González deelt vervolgens een tikje uit in de richting van Neymar. 'Soms moet je leren verliezen en op het veld het verschil maken.'

De slotfase van de wedstrijd tussen PSG en Marseille liep volledig uit de hand. Scheidsrechter Jérôme Brisard stuurde Leandro Paredes en Darío Benedetto met een tweede gele kaart van het veld. Vervolgens kregen Layvin Kurzawa en Jordan Amavi het met elkaar aan de stok. Beide spelers werden met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Twee minuten later was het de beurt aan Neymar.