'Spanningen tussen Suárez en Barcelona lopen hoog op: spits wil geld zien'

'Spanningen tussen Suárez en Barcelona lopen hoog op: spits wil geld zien'

14-09-2020 10:14 Laatste update: 10:18
55

De spanningen tussen FC Barcelona en Luis Suárez lopen steeds hoger op. De twee partijen staan lijnrecht tegenover elkaar in de gesprekken over een vertrek deze zomer. 

Suárez behoorde tot zijn eigen onvrede niet tot de wedstrijdselectie van trainer Ronald Koeman voor het eerste oefenduel van FC Barcelona met Nàstic in de voorbereiding. Sportief is de Uruguayaan met zijn hoofd nog helemaal bij Barcelona. De spits wil tot zijn laatste werkdag in Catalonië alles geven voor de club, maar Koeman lijkt vooralsnog geen beroep op hem te doen.

Dit heeft alles te maken met het plan van Barcelona om Suárez deze zomer van de hand te doen. De gesprekken daarover lopen bijzonder stroef, meldt SPORT. Barcelona schotelt Suárez dezelfde vertrekvoorwaarden voor als bij Ivan Rakitic, die inmiddels naar Sevilla is vertrokken. Rakitic stemde in met een wederzijdse ontbinding van het contract, waarbij het laatste contractjaar vergeten wordt. Suárez is van mening dat de breuk niet door hem maar door de club geïnitieerd wordt, en dus stemt hij alleen met een ontbinding in als hij zijn laatste contractjaar uitbetaald krijgt.

Mochten Suárez en Barcelona tot een akkoord komen, dan wacht hem een transfer naar Juventus of Atlético Madrid. De spits zou nog twijfelen tussen de twee clubs.