ADO versterkt zich met Werder Bremen-talent: 'Een van meest talentvolle spelers'

ADO versterkt zich met Werder Bremen-talent: 'Een van meest talentvolle spelers'

14-09-2020 11:21 Laatste update: 11:24
77

ADO Den Haag heeft zich versterkt met David Philipp. De twintigjarige Duitser wordt voor twee jaar gehuurd van Werder Bremen met een optie tot koop.

Mocht ADO die optie lichten, dan heeft Werder Bremen wel het recht om de speler later weer terug te kopen. Philipp kan uit de voetan als aanvallende middenvelder en als vleugelspeler. "Wij zijn als club zeer opgetogen dat we één van de meest talentvolle spelers van een club als Werder verder mogen ontwikkelen", zegt Martin Jool, hoofd van het technisch hart van ADO, in een verklaring. "Het is voor beide clubs een win-winsituatie. David is jong, talentvol en ambitieus. Hij is een aanvallende speler met scorend vermogen, die op meerdere posities uit de voeten kan."

Philipp traint maandag al mee. "Het voelt goed om bij deze club, met een grote traditie, aan de slag te gaan. Ik heb lang bij Werder gezeten en ben er trots op dat ADO Den Haag mij de kans geeft om op het podium van de Eredivisie te acteren. Ik kijk ernaar uit om de fans te zien", aldus het Duitse talent.

Philipp speelde afgelopen seizoen voor het tweede elftal van Werder Bremen en kwam tot zeven goals en vier assists voor de reserves.