LIVE: AZ laat het lelijk liggen en moet zich richten op Europa League (gesloten)

LIVE: AZ laat het lelijk liggen en moet zich richten op Europa League (gesloten)

15-09-2020 17:30 Laatste update: 20:55
370

Eén ronde achter de rug, nog twee te gaan: AZ ontsnapte eind augustus ternauwernood tegen Viktoria Plzen en mag nog altijd dromen van Champions League-voetbal. Rapid Wien en AA Gent zijn de mogelijke tegenstanders in de laatste voorronde, maar AZ zal eerst af moeten rekenen met Dinamo Kiev. De aftrap in Oekraïne staat gepland voor 19.00 uur: VoetbalPrimeur doet live verslag.

De nummer twee van Oekraïne lijkt op voorhand de favoriet tegen de nummer twee van Nederland. Beide ploegen troffen elkaar al tijdens het Europa League-seizoen 2010/2011: Dinamo won toen thuis én uit van AZ. De Oekraïners hadden toen net van Ajax verloren in de Champions League-voorronde: dit zou in 2018 nog eens gebeuren.

AZ is met een selectie van 21 spelers op het vliegtuig gestapt. Zomeraanwinsten Hobie Verhulst en Timo Letschert zouden hun officiële AZ-debuut kunnen maken, al is dat voor Verhulst een iets minder waarschijnlijk scenario dan voor Letschert. Pantelis Hatzidiakos is weer terug nadat hij eind 2019 een zware knieblessure opliep. De Zweed Jesper Karlsson werd vrijdag gepresenteerd, maar zal zich eind september pas bij zijn nieuwe teamgenoten voegen.