Onmogelijke opgave niet nageleefd bij Twente: 'Er komt emotie bij kijken'

Onmogelijke opgave niet nageleefd bij Twente: 'Er komt emotie bij kijken'

14-09-2020 12:45
90

Het was afgelopen zaterdag zowel op het veld als op de tribune feest voor FC Twente. De ploeg van Ron Jans won met 2-0 van Fortuna Sittard en de fans lieten zich nadrukkelijk horen. Dat mag, omtrent corona, eigenlijk niet, weet ook Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Twente.

In de Grolsch Veste zaten 8.000 supporters. Van der Kraan begrijpt wel dat zij niet muisstil waren, laat hij weten aan RTV Oost. "Het was de eerste keer. Het is heel moeilijk om je aan alle regels en afspraken te houden, want er komt emotie bij kijken", aldus de algemeen directeur.

Bovendien merkte van der Kraan op dat de Grolsch Veste niet het enige stadion was waar de regels in het openingsweekend niet helemaal nageleefd werden. De algemeen directeur kijkt hier niet van op. "Mensen moeten er aan wennen."

Van der Kraan gaat nu evalueren met de gemeente, politie en Veiligheidsregio om te kijken wat er in het vervolg beter kan. Ook de KNVB maakt deze week de balans op van het eerste Eredivisie-weekend van dit seizoen. De voetbalbond heeft al bekendgemaakt geen sancties uit te delen.