Liverpool luistert naar Alisson en Achterberg: Braziliaanse keeper (17) komt over

Liverpool luistert naar Alisson en Achterberg: Braziliaanse keeper (17) komt over

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 14:30ma 14-09-2020 om 14:30

De tweede zomeraanwinst van regerend Premier League-kampioen Liverpool komt uit Rio de Janeiro. Fluminense heeft via de eigen kanalen bevestigd dat het met The Reds in gesprek is over Marcelo Pitaluga: het afronden van de transfer is een kwestie van tijd.

De zeventienjarige keeper heeft zijn profdebuut nog niet gemaakt, maar heeft al wel furore gemaakt in de Braziliaanse jeugdteams: Pitaluga behoorde tot de Braziliaanse selectie die eind 2019 het jeugd-WK in eigen land won. Liverpool heeft hem nu opgepikt: de keeper is al afgereisd naar Liverpool en zal één dezer dagen medisch gekeurd worden, meldt Fluminense. De Brazilianen behouden 25 procent van Pitaluga's transferrechten en kunnen dus een graantje meepikken bij toekomstige transfers.

Volgens The Athletic hoeft Liverpool in eerste instantie slechts een bedrag van circa 750 duizend euro af te tikken. Landgenoot Alisson Becker – sinds 2018 de eerste keeper op Anfield – heeft ook een rol gespeeld in de bijna beklonken transfer. De 27-jarige sluitpost heeft een positief advies over zijn tien jaar jongere landgenoot gegeven. Ook de Nederlandse keeperstrainer John Achterberg was enthousiast.

Pitaluga wordt naar verwachting spoedig gepresenteerd en wordt de tweede zomerse nieuwkomer op Anfield. Ex-Willem II'er Kostas Tsimikas was de eerste.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws