PSG komt met Neymar-statement na uit de hand gelopen wedstrijd tegen Marseille

PSG komt met Neymar-statement na uit de hand gelopen wedstrijd tegen Marseille

14-09-2020 19:27 Laatste update: 20:13
25

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst gereageerd op de veelbesproken rode kaart van Neymar in de wedstrijd tegen Olympique Marseille. De Braziliaanse aanvaller beschuldigde tegenstander Álvaro González van racisme.

'Er is geen plaats voor racisme in onze samenleving, in het voetbal en in het leven', laat PSG via officiële kanalen weten. 'We roepen iedereen op zich uit te spreken tegen alle vormen van racisme op de wereld.'

In de blessuretijd van de wedstrijd tussen PSG en Marseille kregen vijf spelers een rode kaart: Leandro Paredes, Darío Benedetto, Jordan Amavi, Layvin Kurzawa en uiteindelijk ook Neymar. 'We rekenen erop dat de tuchtcommissie van de voetbalbond de feiten onderzoekt. Wij zijn uiteraard bereid om hieraan mee te werken', valt er in het PSG-statement te lezen.

Neymar liet zich een uur na de wedstrijd tegen Marseille al uit via Twitter. 'Het is gemakkelijk van de VAR om mijn 'agressie' op beeld te vangen, maar nu wil ik het beeld zien van de racist die me 'mono hijo de puta' (monkey a** h***) noemt. Dat wil ik zien!', liet hij weten in een eerste reactie.