Jong Ajax thuis gaat pijnlijk onderuit tegen Jong PSV en staat nog altijd laatste

14-09-2020 20:41 Laatste update: 21:41
101

Jong PSV heeft maandagavond op bezoek bij Jong Ajax de volle buit gepakt door in Amsterdam met 1-2 te winnen. De Eindhovenaren speelden in de slotfase met tien man en stonden lang onder druk, maar gingen er alsnog met de zege vandoor.

Jong Ajax, met Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp, kwam in de openingsfase met de meeste wapenfeiten, maar het was Jong PSV dat na achttien minuten aan de leiding ging op sportpark De Toekomst. Een vrije trap van Justin de Haas werd door Kenneth Taylor van richting veranderd, waardoor doelman Dominik Kotarski kansloos was.

Het werd een paar minuten later ook nog 0-2 door een hard schot van Cheick Touré. Jong Ajax had moeite om iets te creëren, maar knokte zich voor de rust toch nog terug in de wedstrijd. Ekkelenkamp, die voor het eerste Amsterdamse gevaar zorgde, tikte van dichtbij binnen na een schitterend uitgevoerde aanval.

Jong Ajax kwam ondanks de aansluitingstreffer niet bepaald sterk uit de kleedkamer en moest een aantal keren tot het uiterste gaan om niet tegen de 1-3 aan te lopen. Jurriën Timber en Kotarski moesten een aantal keren reddend optreden.

Jong PSV was halverwege de tweede helft een stuk sterker dan Jong Ajax en solliciteerde nadrukkelijk naar de 1-3, maar nadat de Eindhovenaren ook nog de paal raakten, kantelde de wedstrijd. Doelpuntenmaker De Haas kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken, waarna Jong Ajax de dienst uitmaakte. Invaller Naci Ünüvar raakte vanuit een corner de paal en de eveneens ingevallen Brian Brobbey was tot twee keer toe dicht bij een kopgoal. De 2-2 viel niet meer.

Jong PSV klimt naar de zevende plaats, Jong Ajax is na drie wedstrijden nog altijd puntloos.