'Verlengen en verhuren wilde Van Hooijdonk niet, dan houdt het op'

'Verlengen en verhuren wilde Van Hooijdonk niet, dan houdt het op'

14-09-2020 20:55 Laatste update: 21:03
21

NAC Breda-trainer Maurice Steijn legt bij FOX Sports de situatie van Sydney van Hooijdonk uit. De spits heeft geen basisplaats in Breda en wil daarom vertrekken. Een verhuur behoort wat Van Hooijdonk betreft niet tot de mogelijkheden.

Van Hooijdonk was de stand-in van zowel Finn Stokkers als Mario Bilate, de nieuwe spits van NAC. "Het was een beetje ongelukkig omdat er in de voorbereiding twee wedstrijden werden afgelast. Daarin zou hij eigenlijk spelen", zegt Steijn. "In de een-na-laatste wedstrijd (RKC, 0-2 winst, red.) kozen we voor Stokkers. Ik was heel tevreden met hoe het elftal stond. We hebben het laten staan. Daar is Van Hooijdonk het slachtoffer van geworden."

Wedden

Meer odds

"Hij heeft aangegeven dat hij graag wil spelen. Ik heb verteld dat we op zoek waren naar een ander type spits, waarop hij en zijn management hebben aangegeven dat hij dan wil vertrekken", zegt Steijn. "Dat vind ik jammer, want ik vind het nog steeds een talentvolle spits."

Van Hooijdonk mag transfervrij vertrekken bij NAC. Steijn: "Dat heeft de directie met zijn management afgesproken. Er is ook aangeboden om het contract op te waarderen en te verlengen en hem dan te verhuren, zodat hij ergens anders dertig wedstrijden kan spelen en volgend jaar met meer bagage terugkomt. Maar dat wilde hij niet, dan houdt het op."