'Verlengen en verhuren wilde Van Hooijdonk niet, dan houdt het op'

'Verlengen en verhuren wilde Van Hooijdonk niet, dan houdt het op'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 20:55ma 14-09-2020 om 20:55

Laatste update: maandag 14 september 2020 om 21:03ma 14-09-2020 om 21:03

NAC Breda-trainer Maurice Steijn legt bij FOX Sports de situatie van Sydney van Hooijdonk uit. De spits heeft geen basisplaats in Breda en wil daarom vertrekken. Een verhuur behoort wat Van Hooijdonk betreft niet tot de mogelijkheden.

Van Hooijdonk was de stand-in van zowel Finn Stokkers als Mario Bilate, de nieuwe spits van NAC. "Het was een beetje ongelukkig omdat er in de voorbereiding twee wedstrijden werden afgelast. Daarin zou hij eigenlijk spelen", zegt Steijn. "In de een-na-laatste wedstrijd (RKC, 0-2 winst, red.) kozen we voor Stokkers. Ik was heel tevreden met hoe het elftal stond. We hebben het laten staan. Daar is Van Hooijdonk het slachtoffer van geworden."

"Hij heeft aangegeven dat hij graag wil spelen. Ik heb verteld dat we op zoek waren naar een ander type spits, waarop hij en zijn management hebben aangegeven dat hij dan wil vertrekken", zegt Steijn. "Dat vind ik jammer, want ik vind het nog steeds een talentvolle spits."

Van Hooijdonk mag transfervrij vertrekken bij NAC. Steijn: "Dat heeft de directie met zijn management afgesproken. Er is ook aangeboden om het contract op te waarderen en te verlengen en hem dan te verhuren, zodat hij ergens anders dertig wedstrijden kan spelen en volgend jaar met meer bagage terugkomt. Maar dat wilde hij niet, dan houdt het op."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Van Hooijdonk zich laten verhuren?

(1342 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws