'Feyenoord krijgt drie miljoen euro voor exclusieve documentaire van Disney+'

'Feyenoord krijgt drie miljoen euro voor exclusieve documentaire van Disney+'

14-09-2020 21:14 Laatste update: 21:33
109

Feyenoord zal zich vanaf deze week laten volgen door camera's van Disney+, zo meldt Voetbal International maandagavond. Het is de bedoeling dat er een exclusieve inside-documentaire wordt gemaakt en de club krijgt daar een vergoeding van maar liefst drie miljoen euro voor.

Disney+ heeft volledige toegang tot alle ruimtes van het trainingscomplex en kan op die manier haarfijn vastleggen wat er dagelijks bij Feyenoord gebeurt. Voetbal International schrijft dat de eerste afleveringen van de nieuwe Feyenoord-documentaire al voor de winterstop online moeten komen. Daarna zal de serie doorlopen.

Disney+ was afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord en is dus al bezig met de opnames. Feyenoord won het duel met 0-2. Volgens VI is sportmarketeer Chris Woerts 'de architect' achter de deal tussen Feyenoord en Disney+. Hij speelde al met het idee toen hij nog directeur van Sunderland was, aldus het weekblad. 

Feyenoord is zeker niet de eerste club die zich over een langere periode laat volgen door camera's. Sunderland ging al een samenwerking aan met Netflix, waar het zeer populaire 'Sunderland 'Til I Die' uit is voortgekomen. De documentaire van Tottenham Hotspur heet 'All or Nothing: Tottenham Hotspur', van Amazon Prime.