Van Hooijdonk haalt zijn gram en bezorgt NAC Breda de koppositie

Van Hooijdonk haalt zijn gram en bezorgt NAC Breda de koppositie

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 21:54ma 14-09-2020 om 21:54

Laatste update: dinsdag 15 september 2020 om 10:04di 15-09-2020 om 10:04

Dankzij twee goals van Sydney van Hooijdonk heeft NAC Breda thuis drie punten gepakt tegen FC Den Bosch. Van Hooijdonk begon de wedstrijd op de bank, maar moest noodgedwongen invallen en was dé held aan de zijde van NAC.

Van Hooijdonk is zijn basisplaats kwijt en wil daarom vertrekken. NAC-trainer Maurice Steijn geeft de voorkeur aan Mario Bilate, maar moest door een blessure van Bilate alsnog Van Hooijdonk inbrengen. Een gouden wissel, zo blijkt achteraf.

Kort na de wissel greep Den Bosch via Jizz Hornkamp de leiding in het Rat Verlegh Stadion. De Bredase verdediging werd verrast en daardoor kon Hornkamp profiteren. Daarna trok NAC het initiatief naar zich toe. De ploeg van Steijn was sterker en stichtte regelmatig gevaar, maar wist de strekker maar niet over te halen. Lex Immers was vlak voor rust het dichtste bij de gelijkmaker. 

Kort na de rust maakte NAC gelijk. Van Hooijdonk kreeg de bal uit een corner plots voor z'n voeten, dacht niet na en haalde van dichtbij uit: 1-1. Voor Den Bosch was het daarna een kwestie van overleven. De bezoekers waren niet meer gevaarlijk en moesten hopen op een puntje. Maar zover kwam het niet. NAC zette aan en kreeg vlak voor tijd loon naar werken. Van Hooijdonk schoot vlak voor tijd een voorzet van Mounir El Allouchi binnen en bezorgde NAC daarmee de zege: een jongensdroom.

NAC is nu koploper van de Keuken Kampioen Divisie en speelt volgende week tegen Jong FC Utrecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Van Hooijdonk hoort in de basis

(649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws