Update: 'Memphis gaat vierjarig contract tekenen bij Barcelona'

Update: 'Memphis gaat vierjarig contract tekenen bij Barcelona'

15-09-2020 00:02 Laatste update: 09:37
291

Memphis Depay maakt de transfer van Olympique Lyon naar FC Barcelona. Dat meldt De Telegraaf maandagavond laat. Memphis wordt bij Barcelona herenigd met trainer Ronald Koeman, met wie hij bij Oranje succesvol samenwerkte.

Met de transfer is een vast bedrag van 25 miljoen euro gemoeid. Na dit seizoen maakt Barcelona nog eens vijf miljoen euro over naar Frankrijk en ook is er een bonus van twee miljoen afgesproken, weet de krant. Barcelona hoopt de transfer van Memphis later deze week aan te kondigen. Kort na de presentatie van Koeman werd Memphis in verband gebracht met Barcelona. De ex-bondscoach van Oranje wilde hem graag hebben.

Memphis had bij Lyon nog een contract voor één seizoen. De Franse club wilde dolgraag door met zijn steraanvaller, die zijn toekomst zelf anders zag. De Telegraaf schrijft dat Memphis zich in Barcelona wil revancheren voor zijn mislukte periode bij Manchester United. Hij maakte indruk bij PSV, maar in Engeland kwam het er niet uit. Hij werd veelal in verband gebracht met randzaken en de prestaties op het veld bleven uit.

Memphis (26) is de eerste versterking sinds Koeman bij Barcelona de dienst uitmaakt. De club legde vorig seizoen al Miralem Pjanic (Juventus), Matheus Fernandes (Sporting) en Trincão (Sporting Braga) vast. 

Wijnaldum
Volgens De Telegraaf is de kans klein dat Georginio Wijnaldum ook de overstap naar Camp Nou maakt. De middenvelder voerde vorige week een goed gesprek met Liverpool-manager Jürgen Klopp en kan zijn contract op Anfield verlengen tot 2023. Het is nog wachten op een formele aanbieding.

Update: Voetbal International meldt dat Memphis Depay een contract tot medio 2024 gaat tekenen bij FC Barcelona. Hoewel in Spanje en Frankrijk nog niet met zekerheid gesproken wordt over een transfer, meldt VI net als De Telegraaf dat de deal in kannen en kruiken is.