Steun voor Ihattaren: 'Af en toe moet je denken hoe je zelf was op je achttiende'

Steun voor Ihattaren: 'Af en toe moet je denken hoe je zelf was op je achttiende'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 07:48di 15-09-2020 om 07:48

Kenneth Perez hoopt dat Mohamed Ihattaren de draad bij PSV snel weer op gaat pakken. De FOX Sports-analist denkt dat de middenvelder met de juiste mindset uit kan groeien tot een topspeler.

Ihattaren werd afgelopen week hard aangepakt door trainer Roger Schmidt, die hem op de bank zette tegen FC Groningen. Een wake-upcall, hoopt Perez. "Wat is het te hopen dat Ihattaren de handschoen oppakt, dat hij niet een verloren talent wordt", begint Perez bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Dat hij niet nu op zijn achttiende al denkt: niemand zegt mij wat."

Ihattaren gaf zelf al aan de kritiek van Schmidt te begrijpen en er wat aan te gaan doen. "Het is wel goed dat hij zelf zegt dat hij zich misdragen heeft", geeft Perez daarover aan. "Dat soort dingen: acht kilo te zwaar terugkomen, niet de motivatie kunnen vinden... Op je achttiende. Het is wat mij betreft een fantastisch talent en als hij die handschoen oppakt dan wordt hij een hele grote speler."

De PSV-middenvelder krijgt steun van de Volkskrant-journalist Willem Vissers. "De jeugdigheid, daar houden wij soms ook te weinig rekening mee. Je moet af en toe ook denken hoe je zelf was op je achttiende. We deden misschien nog veel gekkere dingen dan deze spelers allemaal. Dus je moet ze ook krediet geven. Alleen: het is wel een prof. Hij moet van zijn fouten leren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws