Twente hoopt stiekem nog op Ajax: 'Die jongens stonden bovenaan de lijst'

Twente hoopt stiekem nog op Ajax: 'Die jongens stonden bovenaan de lijst'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 08:45di 15-09-2020 om 08:45

FC Twente heeft de zoektocht naar een nieuwe nummer 10 even op een lager pitje gezet. De club uit Enschede hoopte lang op Ajax-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp, maar de Amsterdammers wilden hem niet laten vertrekken.

"We gaan even terug naar de wachtkamer", begint technisch directeur Jan Streuer in gesprek met TC/Tubantia. "We gaan geen overhaaste dingen doen. De urgentie is even wat minder op dit moment. Het is niet zeker meer dat we op korte termijn een nummer 10 gaan halen."

Lang werd Twente gelinkt aan Ekkelenkamp, maar die deal ging uiteindelijk niet door. Streuer wil een speler eerst een aantal keer in actie zien voordat hij daadwerkelijk op een bod overgaat. "Sterker nog: ik vind dat je eigenlijk vier of vijf keer een speler in het echt moet beoordelen. En dat is in zijn geval nu heel erg lastig. Kijk, die jongens van Ajax (Ekkelenkamp en Lang, red.) stonden met afstand bovenaan op onze lijst. Die kennen we. Toen dat verhaal niet doorging, zijn we gaan schakelen."

Streuer hoopt stiekem nog op goed nieuws vanuit Amsterdam. "Alleen hebben wij even geen haast meer. Als we nu wat halen omdat het moet en het bevalt niet, dan zitten we eraan vast. Met Bosch, Cerny en Danilo hebben we al drie spelers in huis die ook op die positie kunnen spelen. We gaan niet halen om het halen", doelt de technisch directeur op de nummer 10-positie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Ajax Ekkelenkamp verhuren?

(3507 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws