Twijfels over Van de Beek: 'Hij is een jongere kopie van Klaassen qua spel'

Twijfels over Van de Beek: 'Hij is een jongere kopie van Klaassen qua spel'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 09:02di 15-09-2020 om 09:02

Laatste update: dinsdag 15 september 2020 om 09:03di 15-09-2020 om 09:03

Ruud Gullit hoopt dat Donny van de Beek het gaat maken bij Manchester United, maar geeft aan dat Van de Beek moet oppassen dat hij geen tweede Davy Klaassen wordt in Engeland.

'Ik ben benieuwd naar Van de Beek bij Manchester United en wat gelijk bij me opkwam, is dat hij moet oppassen geen tweede Klaassen te worden', begint Gullit in zijn column in De Telegraaf. 'Van de Beek is een jongere kopie van Davy qua spel. Klaassen koos voor Everton, maar het spel van die twee komt het meeste tot zijn recht in een offensieve ploeg en daarom zou het voor Donny bij United gemakkelijker moeten zijn dan voor Klaassen indertijd bij Everton. Die laatste sneeuwde onder.'

Gullit geeft wel aan dat Everton en Manchester United twee verschillende werelden zijn. 'United speelt een spel waarin Donny kan floreren, maar tegelijkertijd blijft hij afhankelijk van zijn medespelers als aangevers. En mag hij op zijn favoriete stek spelen? Want die wordt nu bezet door de Portugese international Bruno Fernandes. Sinds zijn komst in de winter is het gaan lopen bij Manchester United', sluit Gullit af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws