Spierings staat voor tweede transfer in half jaar: Italiaans avontuur lonkt

Spierings staat voor tweede transfer in half jaar: Italiaans avontuur lonkt

15-09-2020 12:30 Laatste update: 12:49
16

Stijn Spierings keerde de Eredivisie begin 2020 de rug toe, maar staat op het punt om alweer een volgende transfer te maken. Serie B-club Empoli is de belangrijkste gegadigde om de 24-jarige Alkmaarder over te nemen van Levski Sofia, weet VoetbalPrimeur.

De Bulgaren trokken afgelopen winter de portemonnee om Spierings over te nemen van RKC Waalwijk: de aanvallende middenvelder tekende bij Levski een contract tot 2023. Hij debuteerde met een doelpunt tegen Cherno More Varna, maar kon mede door de coronacrisis nauwelijks wedstrijdritme opdoen. Bovendien zijn trainer Petar Hubchev en de clubpresident – beiden verantwoordelijk voor de komst van Spierings – tussentijds vertrokken.

De bij AZ opgeleide en bij Sparta groot geworden spelmaker staat dan ook open voor een nieuwe stap. Spierings sluit een terugkeer naar Nederland niet helemaal uit, maar Empoli heeft momenteel van alle geïnteresseerde clubs de beste papieren. De eerste gesprekken met de nummer 7 van het vorige Serie B-seizoen – die in de play-offs om promotie struikelde over Chievo Verona – zijn al achter de rug.

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)