'Spaanse bond geeft geen toestemming en steekt voorlopig stokje voor Memphis-deal'

'Spaanse bond geeft geen toestemming en steekt voorlopig stokje voor Memphis-deal'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 12:21di 15-09-2020 om 12:21

De transfer van Memphis Depay wordt een kwestie van de lange adem. Maandagavond laat werd duidelijk dat FC Barcelona een akkoord heeft bereikt met de aanvaller én met zijn huidige werkgever Olympique Lyon, maar de Spaanse voetbalbond wil nog niet meewerken.

Volgens De Telegraaf kan Memphis nog niet vrijgegeven worden: FC Barcelona zal eerst spelers moeten verkopen voordat het de 53-voudig Oranje-international binnen mag halen. De Catalanen kwamen tijdens de coronacrisis in financiële problemen en werden vervolgens ondersteund door de overheid.

Dit heeft echter tot gevolg dat Barça niet ongelimiteerd geld mag uitgeven. Een transfersom voor een nieuwe speler mag pas betaald worden als het dubbele van dat bedrag binnen is gehaald. De club is van plan om dertig miljoen euro te betalen voor Memphis: pas als Barcelona kan bewijzen dat het zestig miljoen euro heeft verdiend met het verkopen van spelers, krijgt het pas toestemming voor de deal.

Barcelona wilde de deal aanvankelijk één dezer dagen beklinken, maar dat zal niet doorgaan. Eerst moeten overbodige krachten als Arturo Vidal, Luis Suárez, Martin Braithwaite en Rafinha verkocht worden. De Telegraaf sluit zelfs niet uit dat Memphis pas in 2021 overkomt, wanneer zijn huidige contract afloopt. Barça lijkt echter alles in het werk te gaan stellen om hem voor het sluiten van de huidige transferperiode binnen te halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws