Van Mazraoui-Ziyech naar Mazraoui-Antony: 'Ik Engels, hij Portugees, Neres erbij'

Van Mazraoui-Ziyech naar Mazraoui-Antony: 'Ik Engels, hij Portugees, Neres erbij'

15-09-2020 18:49 Laatste update: 19:06
19

Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui had de voorbije seizoen Hakim Ziyech voor zich en vormt nu een tandem met nieuwkomer Antony. De Marokkaans international voorziet een mooie samenwerking, hoewel het voor beiden even wennen is.

Mazraoui en Antony zitten qua communicatie nog niet op één lijn, vertelt het Ajax-talent van 2019 breed lachend aan Ajax TV. "Een beetje gebarentaal, ik praat tegen hem in het Engels, hij praat in het Portugees terug, af en toe David Neres erbij roepen..."

De 'klik' tussen de rechtsback en de rechtsbuiten is echter al aanwezig, merkt Mazraoui. "Die jongen zit vol techniek, heeft een goed overzicht: ik vind hem een fantastische speler om voor mij te hebben. Ik was Hakim gewend, maar hij is qua techniek een beetje hetzelfde als Hakim. Hij kan een mannetje voorbij, dan hoef ik er alleen maar overheen te gaan."

De Braziliaanse miljoenenaankoop heeft zich sowieso goed aangepast in de ogen van Mazraoui. "Een goede knul, sympathieke jongen. Hij probeert met het team bezig te zijn, ook buiten de trainingen om. Niet dat hij zich afzondert", aldus de rechtsback.