'Er waren clubs uit Nederland, maar ik voelde vorig seizoen al: ik ben klaar hier'

'Er waren clubs uit Nederland, maar ik voelde vorig seizoen al: ik ben klaar hier'

15-09-2020 20:30
15

Calvin Verdonk twijfelde niet lang toen het ambitieuze Famalicão uit Portugal voor hem aanklopte. De linksback negeerde Eredivisie-interesse en maakte bewust de overstap naar Portugal.

Verdonk voelde niets voor een Nederlandse transfer. "Er waren ook clubs uit Nederland, maar ik voelde vorig seizoen al: ik ben klaar hier. Ik wilde een avontuur aangaan in het buitenland met een transfervrije status", zegt Verdonk tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Dan komen er altijd clubs voorbij. Ik was heel nieuwsgierig naar deze club en dit land. Als je je er dan in gaat verdiepen, je luistert naar mensen die de filosofie van deze club kennen, dan raak je meer en meer geïnteresseerd. Al snel wist ik: dit moet ik doen", zegt Verdonk.

De trainer van Famalicão maakte indruk op Verdonk. "De trainer reed anderhalf uur van het trainingskamp waar de selectie verbleef om mij te verwelkomen. Dat lijkt misschien iets kleins, maar dat was het niet voor mij. De trainer was na tien minuten weer weg hoor, terug naar zijn selectie, maar zijn punt was wel gemaakt."