Overzicht: NEC is Volendam de baas, Memphis scoort in mogelijk laatste duel

15-09-2020 23:15
14

FC Volendam wacht nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Wim Jonk verloor thuis van NEC. In Frankrijk eiste Memphis Depay een hoofdrol op in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Olympique Lyon.

FC Volendam - NEC
FC Volendam eindigde vorig seizoen als derde in de Eerste Divisie, maar is moeizaam aan de nieuwe jaargang begonnen. Na een gelijkspel tegen Telstar (2-2) en een nederlaag tegen Jong FC Utrecht (0-1), was dinsdagavond NEC te sterk: 1-3. De Nijmegenaren kwamen na 23 minuten verdiend op voorsprong via Elayis Tavsan. Vier minuten later maakte Rangelo Janga er al 0-2 van.

Volendam kwam daarna beter in de wedstrijd, maar doelman Norbert Alblas bleek moeilijk te passeren. Pas in de slotfase tekende Martijn Kaars in de scrimmage voor de aansluitingstreffer. Verder kwam de thuisploeg echter niet. Janga maakte er nog 1-3 van.

Montpellier - Olympique Lyon
Olympique Lyon leed zijn eerste nederlaag van het seizoen in de Ligue 1. Memphis Depay zag - vermoedelijk vanwege zijn aanstaande transfer naar FC Barcelona - vanaf de bank hoe Teji Savanier Montpellier een 2-0 voorsprong bezorgde in het eerste uur. De Nederlandse aanvaller was kort voor die tweede treffer ingevallen. Hij maakte er acht minuten voor tijd 2-1 van uit een strafschop, maar verder kwam Lyon niet. Voor Memphis was het mogelijk zijn laatste optreden in Franse dienst.