'AZ kan gaten niet dichten met Europa League en moet mogelijk topspeler verkopen'

'AZ kan gaten niet dichten met Europa League en moet mogelijk topspeler verkopen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 23:46di 15-09-2020 om 23:46

AZ moet na de uitschakeling tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League, mogelijk nog één of meerdere steunpilaren verkopen. De Alkmaarders hadden de inkomsten uit het miljardenbal hard nodig vanwege de coronacrisis, stelt De Telegraaf.

'Waar de penningmeester van concurrent Ajax in de crisisperiode van corona een zucht van verlichting slaakte na de royale verkoop van Donny van de Beek, daar zal AZ-td Max Huiberts ook moeten toeslaan op de transfermarkt. Als verkopende partij wel te verstaan', schrijft de krant.

Als AZ zich had geplaatst voor de Champions League, was het verzekerd geweest van tientallen miljoenen. De inkomsten uit de Europa League blijven in eerste instantie steken op ongeveer zes miljoen. Dat is volgens De Telegraaf hoogstwaarschijnlijk niet genoeg om de financiële gaten te dichten in het AFAS Stadion. 'AZ zal echt een hele zwik externe financiers binnen moeten halen wil het niet één of meerdere van zijn topspelers in de etalage moeten zetten', wordt verwezen naar het aan Billy Beane verkochte aandelenpakket ter waarde van zo'n 1,3 miljoen.

Voor de smaakmakers van AZ zou voldoende interesse zijn. Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal hebben met Mino Raiola een zaakwaarnemer met veel contacten. Daarnaast is voor aanvoerder Teun Koopmeiners al enige tijd belangstelling uit Engeland. Zelf hebben zij overigens niet meteen een vertrekwens, klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws