Zoet met duidelijk doel voor ogen naar Spezia: 'Krijg ik hier mogelijkheid voor'

Zoet met duidelijk doel voor ogen naar Spezia: 'Krijg ik hier mogelijkheid voor'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 08:33wo 16-09-2020 om 08:33

Jeroen Zoet wil zich bij Spezia in de kijker spelen van de bondscoach van het Nederlands elftal. De sluitpost wil er koste wat kost bij zijn tijdens het EK van volgend jaar zomer.

"Absoluut. Ik wil weer iedere week spelen en mij als voetballer verder ontwikkelen. Daar krijg ik in de Serie A een geweldige mogelijkheid voor", vertelt Zoet in gesprek met Voetbal International. Zoet was bij PSV niet zeker van een basisplaats en zag de Eindhovense club Yvon Mvogo binnenhalen. Daarnaast zat Zoet tijdens de laatste interlandperiode niet bij de Oranje-selectie. 

Het eerste doel van Spezia in de Serie A komend seizoen is niet degraderen. Een lastige taak, weet ook Zoet. "Kijk naar de Premier League, Bundesliga en Serie A. Al jarenlang kan iedereen net onder de topvijf tot nagenoeg de laatste speeldag degraderen in die topcompetities. Maar kijk ook waar een club als Atalanta nu staat door stap voor stap de juiste zaken te doen. De beleidsmakers hier kwamen echt heel goed op mij over, ze weten wat ze willen en wat me aanspreekt; het gaat hier om één ding: winnen", sluit hij af.

Ook Jorrit Hendrix staat in de belangstelling van Spezia, maar het is nog maar de vraag of de middenvelder financieel haalbaar is voor de Italiaanse club. In tegenstelling tot bij Zoet wil PSV Hendrix niet voor een zacht prijsje laten vertrekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws