'Suárez maakt noodgedwongen rentree in oefenduel na afketsen Juve-transfer'

'Suárez maakt noodgedwongen rentree in oefenduel na afketsen Juve-transfer'

16-09-2020 11:58
84

Luis Suárez leek bezig aan zijn laatste dagen als FC Barcelona-speler, maar wordt mogelijk in genade aangenomen door trainer Ronald Koeman. Marca sluit niet uit dat Suárez alsnog wordt geselecteerd voor het oefenduel met Girona van dinsdagavond.

Suárez werd zaterdag gepasseerd voor de wedstrijd tegen Gimnàstic de Tarragona, het officieuze debuut van Koeman als Barça-trainer. De Uruguayaan leek hard op weg naar Juventus, maar die transfer is zo goed als afgeketst: Suárez wilde een Italiaans paspoort aanvragen, maar die procedure zou zo lang duren dat hij niet met Juventus in de Champions League zou spelen. Zijn oude club Ajax en Atlético Madrid lonkten ook naar de spits, maar het is vooralsnog onwaarschijnlijk dat zij met Suárez aan de haal gaan.

Barça boekt ondertussen weinig progressie in de zoektocht naar een nieuwe spits. Lautaro Martínez wordt al lange tijd nadrukkelijk aan de Catalanen gelinkt, maar het heeft er alle schijn van dat de Argentijn bij Internazionale blijft. De transfer van Memphis Depay is nagenoeg rond, maar Barcelona moet van de Spaanse bond eerst spelers verkopen, voordat het groen licht krijgt om deze deal te beklinken.

Mogelijk krijgt Suárez hierdoor een nieuwe kans. Zowel Barcelona als de spits heeft momenteel weinig alternatieven: de Uruguayaan zou tegen Girona alsnog zijn eerste officieuze minuten van het seizoen kunnen maken, meldt Marca. De kans dat hij ook na 5 oktober nog in Camp Nou speelt, is in ieder geval iets groter geworden, hoewel dat aanvankelijk niet de intentie van Koeman was.