Willem ll maakt indruk in Luxemburg en zet volgende stap richting Europa League

16-09-2020 20:17 Laatste update: 22:51
171

Willem ll heeft zich met speels gemak geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Het Luxemburgse Progrés Niederkorn deed in het begin leuk mee, maar bleek uiteindelijk een paar maten te klein voor de gasten uit Tilburg: 0-5.

Willem ll mocht geen fans meenemen naar Luxemburg, maar toch werd de ploeg gesteund door een deel van de achterban. De fans stonden een uur voor de wedstrijd al klaar om de spelersbus met fakkels te onthalen en tijdens de wedstrijd probeerden ze de wedstrijd in de struiken te volgen. Heel af en toe reed er een trein voorbij, maar daar maalden de Tilburgse fans niet om.

Willem ll had in de beginfase wat last van zenuwen, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. De kansen waren dan ook voor de Tilburgers. Na twintig minuten kwam Willem ll op 0-1 door Vangelis Pavlidis, die eerder een goal afgekeurd zag worden. Zijn tweede treffer telde uiteindelijk wel. Na de openingsgoal werd duidelijk dat Niederkorn geen partij was voor Willem ll. Görkem Saglam maakte 0-2 en Pavlidis zorgde voor 0-3. Er waren pas 34 minuten gespeeld, maar de wedstrijd leek al beslist.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Ché Nunnely maakte de 0-4 voor Willem ll en twee minuten later zette ook Mike Trésor Ndayshimiye zijn naam op het scorebord. Zijn treffer is er overigens een voor de geschiedenisboeken, want nog nooit scoorde Willem ll vijf keer in een uitwedstrijd.

In de derde voorronde speelt Willem ll tegen de winnaar van het duel tussen Lincoln Red Imps en Rangers FC. Willem ll moet nog twee rondes overleven om toegelaten te worden tot de groepsfase van de Europa League.