'Groningen-flop gaat voor recordbedrag naar Leipzig en moet Werner opvolgen'

'Groningen-flop gaat voor recordbedrag naar Leipzig en moet Werner opvolgen'

16-09-2020 21:52
57

Alexander Sörloth lijkt op weg naar Red Bull Leipzig. De spits, die in het verleden nog flopte bij FC Groningen, wordt volgens Noorse media de duurste aankoop ooit van de club uit Oost-Duitsland.

Het Noorse VG schrijft dat Sörloth samen met zijn zaakwaarnemer naar Leipzig is gereisd om de overeenkomst te tekenen. De lange spits maakte vorig seizoen indruk bij Trabzonspor, waar hij in totaal tot 33 competitiegoals kwam, en moet in Oost-Duitsland de opvolger worden van Timo Werner. Daar heeft RB veel geld voor over: ze gaan naar verluidt zo'n dertig miljoen euro betalen aan Crystal Palace. De Engelsen verhuurden Sörloth  aan de club uit Trabzon.

Als de transfer rondkomt voor dertig miljoen euro zou de Noor in één klap de duurste inkomende transfer ooit worden voor Leipzig. Die eer is nu voor Dani Olmo weggelegd, die voor 21 miljoen euro werd weggeplukt bij Dinamo Zagreb. Sörloth heeft zijn transfer verdiend met een goed seizoen in Turkije, maar een jaar eerder liep een huurperiode bij AA Gent op een teleurstelling uit. Ook zijn twee seizoenen in het shirt van Palace waren niet geweldig.

Tussen januari 2016 en juni 2017 stond de lange spits onder contract bij FC Groningen, dat hem overnam van Rosenborg. In de Eredivisie kon Sörloth het ook nooit laten zien. In 42 wedstrijden maakte de spits maar vijf goals en de noorderlingen waren dan ook blij dat het Deense Midtjylland hem wilde overnemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s