Spaanse kranten bespreken de tactiek van Koeman: 'Er is nog weinig veranderd'

Spaanse kranten bespreken de tactiek van Koeman: 'Er is nog weinig veranderd'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 22:18wo 16-09-2020 om 22:18

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 22:20wo 16-09-2020 om 22:20

FC Barcelona heeft ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Girona werd met 3-1 aan de kant geschoven en de hoofdrol werd zoals vanouds opgeëist door Lionel Messi. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Spaanse kranten om te kijken wat er over de keuzes van Ronald Koeman, de trainer van de Catalanen, wordt geschreven.

De wedstrijd in het Estadi Johan Cruyff stond volgens Marca al in het teken van de eerste keuzes van Koeman, wiens elftal al vaste vormen begint aan te nemen. De krant schrijft dat Busquets en Alba hun status behouden, dat Sergi Roberto de nieuwe rechtsback lijkt te worden en dat er zonder spits gespeeld gaat worden. Lionel Messi gaat fungeren als valse spits en Frenkie de Jong krijgt 'zijn' positie van Ajax toegewezen. Dat ging tegen Girona echter nog niet zo heel goed.

Sport heeft vooral aandacht voor de manier waarop Koeman Messi aan het functioneren krijgt. De Nederlander stelde een competitief elftal op waarin de Argentijn een hoofdrol pakte. Het team speelde goed via 'snelle, korte en nauwkeurige passes' en er was veel beweging. Messi pakte vervolgens de handschoen op en scoorde twee keer. Hij is nog steeds de beste, laat Sport dan ook optekenen.

Hun collega's van sportkrant AS wijzen erop dat Barcelona met een vergelijkbaar team speelt en dat de spelers nog altijd heel erg afhankelijk zijn van de grillen van Messi. Alleen Vidal, Rakitic en Suárez spelen niet meer in het elftal en daardoor zijn de Catalanen volgens AS nog steeds kwetsbaar. Gerichte aankopen zouden daarbij kunnen helpen.

De tactische keuzes van Koeman worden uitgelicht door La Vanguardia, dat aanduidt dat het 4-2-3-1-systeem zal blijven. Messi en Griezmann moeten goed samen kunnen spelen en zij zijn onderdeel van een systeem waarbij de Fransman als middenvelder acteert en de Argentijnse superster een valse 9 is. Chemie tussen de twee en hun collega-aanvallers creëren is nu het belangrijkste voor Koeman.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws