Negen spelers van PSG ontsnappen in blessuretijd en wenden crisis af

16-09-2020 22:54
33

Paris Saint-Germain heeft de derde wedstrijd van het seizoen ternauwernood weten te winnen. Na nederlagen tegen Lens en Marseille won de ploeg van trainer Thomas Tuchel door een goal diep in blessuretijd wel van FC Metz: 1-0.

De eerste tien minuten werden gedomineerd door Metz, dat via Habib Diallo en Ibrahima Niane kansen kreeg die erin hadden gemogen. De Parijzenaars, die het moesten doen zonder Kylian Mbappé, Neymar, Leandro Paredes, Layvin Kurzawa, kwamen vervolgens iets beter in de wedstrijd. Spits Mauro Icardi kopte tot twee keer toe in kansrijke positie over.

Metz overleefde het mini-spervuur en kreeg in de tweede helft een cadeautje van PSG, waar Mitchel Bakker ruim een uur meespeelde. Abdou Diallo kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij een gevaarlijke aanval eruit haalde en daardoor moesten de hoofdstedelingen met tien man verder. Metz gebruikte dat overtal echter niet om de aanval te zoeken, want zij speelden voluit voor een punt.

Een gelijkspel zou de dramatische seizoensstart van PSG echter niet teniet doen, aangezien ze de eerste twee wedstrijden verloren en met één punt na drie wedstrijden niet meer dan een degradatiekandidaat zou zijn. Diep in blessuretijd, toen de Parijzenaars nog maar met negen waren omdat Juan Bernat geblesseerd het veld had verlaten, voorkwam Julian Draxler een nieuwe afgang. Daarom staat de ploeg van Tuchel nu vijftiende.