Toptransfer voor Liverpool: Thiago komt naar de Premier League

Toptransfer voor Liverpool: Thiago komt naar de Premier League

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 17:00vr 18-09-2020 om 17:00

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 17:15vr 18-09-2020 om 17:15

De Premier League-droom van Thiago Alcantara komt uit. Liverpool heeft de komst van de 29-jarige international van Spanje officieel gemaakt. 

Thiago komt over van Bayern München, dat zo'n dertig miljoen euro ontvangt voor de middenvelder. In München had hij nog een contact tot medio 2021. Deze leek Thiago in mei te gaan verlengen, maar bij het ondertekenen van het contract bedacht hij zich. De spelverdeler wilde graag nog een andere competitie ontdekken, en een contractverlenging bij Bayern zou die kans aanzienlijk kleiner maken.

Liverpool-manager Jürgen Klopp reageert verheugd op de komst van de oud-speler van FC Barcelona, die met Georginio Wijnaldum een Nederlandse concurrent krijgt. "Een speler als Thiago is normaal gesproken onhaalbaar. Als hij niet wil vertrekken, maak je geen enkele kans. Thiago was de afgelopen jaren een belangrijke speler voor Bayern en ik weet dat ze wanhopig waren om hem te behouden. Dat is begrijpelijk, want ook het afgelopen jaar vertolkte hij nog een belangrijke rol. Maar hij zocht een nieuwe uitdaging en koos voor ons. Hij weet wat voor machine wij kunnen zijn en wil daar onderdeel van uitmaken."

Thiago moet het middenveld van Liverpool van creatieve impulsen voorzien. "Hij kan het tempo bepalen en ruimtes creëren voor anderen", stelt Klopp. "Zijn eerste aanname en visie zijn ongelooflijk en ook zijn passing is heel goed. Daarnaast is hij snel en werkt hij hard. Zijn statistieken zijn speciaal, hij heeft de meeste balveroveringen én passes. Maar wij spelen niet als Bayern dus hij zal tijd nodig hebben om zich aan te passen." 

Thiago speelde in totaal zeven seizoenen voor Bayern. Hij veroverde met de Duitse grootmacht onder meer zeven landstitels en viermaal de DFB-Pokal. Het hoogtepunt kwam in augustus toen de middenvelder met Bayern ten koste van Paris Saint-Germain de Champions League veroverde. Hij is na Konstantinos Tsimikas de tweede aanwinst van The Reds voor dit seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws