KNVB beargumenteert Emmen-besluit: 'Ongevraagd geconfronteerd mee worden'

KNVB beargumenteert Emmen-besluit: 'Ongevraagd geconfronteerd mee worden'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 14:11do 17-09-2020 om 14:11

FC Emmen bereidt een kort geding voor tegen de KNVB, meldt RTV Drenthe donderdag. De club wil volgende week tegen Willem ll met EasyToys op het shirt spelen.

Emmen zag in EasyToys de nieuwe hoofdsponsor en was met de seksspeeltjesfabrikant al rond over een lucratieve deal, maar de KNVB stak daar een stokje voor omdat het bedrijf niet in de visie van de bond past. Emmen reageerde ontstemd en bereidt nu een kort geding voor. 

De KNVB vindt het 'niet gepast dat supporters ongevraagd geconfronteerd worden met een reclame-uiting die in verband kan worden gebracht met de seksindustrie. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen die zich bovendien willen identificeren met hun voorbeelden en vaak hun voetbalshirts dragen', zo laat de bond weten aan RTV Noord.

De KNVB laat verder weten dat het verzoek van Emmen om met EasyToys in zee te gaan pas vorige week binnenkwam. De Eredivisie-club heeft zelf een handtekening gezet onder het KNVB-reglement en zou dus moeten weten dat het verzoek afgekeurd zou worden.

'In dit reglement is bepaald dat sponsoruitingen niet in strijd mogen zijn met de wet, openbare orde of de goede zeden, Nederlandse Reclame Code, goede smaak of het fatsoen, statuten en reglementen van de KNVB en besluiten van het bestuur betaald voetbal', laat een woordvoerder weten aan de regionale omroep. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Snap jij de KNVB?

Ja
21%
Nee
79%
(3104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws