Kieft ziet Boadu niet bij Ajax spelen en kraakt keuze van Ten Hag

Kieft ziet Boadu niet bij Ajax spelen en kraakt keuze van Ten Hag

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 14:50do 17-09-2020 om 14:50

Myron Boadu wordt regelmatig gelinkt aan Ajax, maar Wim Kieft denkt niet dat de AZ-spits in Amsterdam past. Kieft vindt dat Boadu in de kleine ruimtes niet goed genoeg is om in Amsterdam potten te breken. Hij snapt ook niet dat Zakaria Labyad in de spits staat bij Ajax.

Boadu was vorig seizoen een van de revelaties van AZ en dus is de link met Ajax snel gelegd. Kieft denkt daar anders over. "Boadu kan in Nederland eigenlijk maar naar één club. Misschien naar PSV, maar die kunnen of willen hem niet betalen", zegt Kieft bij Veronica. "Boadu is geen speler voor Ajax omdat hij niet goed genoeg is in de kleine ruimtes. Hij moet echt gaan en lopen, wat hij overigens geweldig doet."

Erik ten Hag koos in de voorbereiding en tegen Sparta voor Labyad in de punt van de aanval. "Daar begrijp ik echt niets van, terwijl je zoveel mogelijkheden hebt. Je weet op voorhand al dat er betere opties zijn. Het was lullig dat hij er na een half uur uit moest (door rood Tagliafico, red.), maar hij is dan ook de eerste die gewisseld wordt."

Kieft vindt het wijs als Calvin Stengs nog een jaar in Alkmaar blijft. "Iedereen ziet dat Stengs in potentie een geweldige voetballer is, maar hij speelt nog te vaak als jeugdspeler. Hij is vaak niet aanwezig en is soms slordig, maar hij doet soms ook iets moois of geniaals. Hij moet zich nog doorontwikkelen. Ik vind het goed dat hij nog een jaar bij AZ blijft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Boadu bij Ajax spelen?

(2271 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws