Zivkovic krijgt verzoek uit China en trekt deur bij Groningen achter zich dicht

Zivkovic krijgt verzoek uit China en trekt deur bij Groningen achter zich dicht

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 16:56do 17-09-2020 om 16:56

Richairo Zivkovic traint niet langer mee bij FC Groningen. Changchun Yatai heeft de 23-jarige aanvaller verzocht om terug te keren naar China, zo maken de noorderlingen donderdag bekend.

De competitie in de tweede divisie van China lag vanwege het coronavirus lange tijd stil, waardoor Zivkovic een verzoek deed om zijn conditie op peil te houden bij FC Groningen, de club waarvoor hij al op zestienjarige leeftijd debuteerde in het betaald voetbal. Zijn contract in China loopt nog anderhalf jaar door.

De oud-Ajacied gaf onlangs al aan open te staan voor een terugkeer bij de Trots van het Noorden. Daarvoor is hij bereid concessies te doen. "Van mijn kant zal er water bij de wijn moet worden gedaan. Ik kan dat salaris hier niet verdienen, maar ik sta er zeker voor open", liet hij weten aan RTV Noord.

Voorlopig keert Zivkovic op verzoek van zijn club dus echter terug naar China. Hij is met zestien jaar en 332 dagen de jongste doelpuntenmaker van FC Groningen in de Eredivisie, een record dat hij in 2013 overnam van Arjen Robben.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Zivkovic een versterking voor Groningen?

(2739 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws