Advocaat steekt Emmen hart onder de riem: 'Zeker een goede kans'

Advocaat steekt Emmen hart onder de riem: 'Zeker een goede kans'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 17:35do 17-09-2020 om 17:35

FC Emmen is zeker niet kansloos in de zaak die het aanspant tegen de KNVB om EasyToys als shirtsponsor te mogen voeren. Dat stelt voetbaladvocaat Christian Visser in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Emmen bereikte al een akkoord met de seksspeeltjesfabrikant om de nieuwe hoofdsponsor te worden. De KNVB stak daar echter een stokje voor de deal, omdat het in strijd met de regelementen zou zijn.

"FC Emmen heeft zeker een goede kans om de zaak te winnen", reageert Visser tegenover het AD. Hij wijst erop dat EasyToys wel sponsor is van diverse andere clubs. "Zo is er op de website van FC Groningen te zien hoe een delegatie van de club naar het bedrijf gaat en zelfs een goodiebag meekrijgt. Een aantal jaren gelden hadden veel clubs ook een sponsorovereenkomst met Pabo, een soortgelijk bedrijf als EasyToys. Dat was toen gewoon aanvaardbaar."

"De KNVB stelt dat de sponsordeal in strijd is met goede smaak of fatsoen maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak", vervolgt Visser, die het argument dat gokbedrijf TOTO ook op meerdere Eredivisie-shirts prijkt dan weer onderuit haalt. "Als mens kan je daar alles van vinden maar dat is maar net hoe dat reglement wordt ingevuld."

Visser stelt dat Emmen een regelwijziging kan aandragen tijdens de algemene vergadering. Dan kan er door alle clubs over worden beslist.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws