Duits team houdt zich op het veld aan 1,5 meter-regel en verliest met 37-0

Duits team houdt zich op het veld aan 1,5 meter-regel en verliest met 37-0

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 18:25do 17-09-2020 om 18:25

De Duitse amateurclub SG Ripdorf/Molzen ll heeft afgelopen zondag met maar liefst 37-0 verloren van SV Holdenstedt ll, een wedstrijd in de 3. Kreisklasse, het elfde niveau van Duitsland. De reden is opmerkelijk: Ripdorf was bang om het coronavirus op te lopen en hield zich in het veld aan de 1,5 meter-regel.

De selectie van Holdenstedt speelde vorige week tegen Eddelstorf en bij die club werd iemand positief getest. De gehele selectie van Holdenstedt testte negatief, maar bij Ripdorf wilden ze het zekere voor het onzekere nemen omdat de spelers van Holdenstedt niet veertien dagen in quarantaine waren gegaan. 

Ripdorf wilde dat de wedstrijd verplaatst zou worden, maar dat verzoek werd geweigerd. De club zou een boete van 200 euro krijgen wanneer het duel afgezegd zou worden. Ripdorf stelde uiteindelijk een team van zeven man samen, de meesten wilden niet spelen uit angst voor besmetting. Zeven is het minimum om een wedstrijd te beginnen. 

De wedstrijd werd zoals gepland afgewerkt, maar de spelers van Ripdorf hielden zich wel aan de social distancing-regels. Dat wil zeggen, geen fysiek contact en anderhalve meter afstand. Ze moesten toekijken hoe Holdenstedt gretig van de gelegenheid gebruik maakte en doelpunt na doelpunt maakte: het werd uiteindelijk 37-0.

"Toen de wedstrijd begon, gaf een van onze spelers de bal aan de tegenstander en liep ons hele team naar de zijlijn. Holdenstedt scoorde, maar de scheidsrechter gaf onze aanvoerder een kaart voor onsportief gedrag", zegt Ripdorf-voorzitter Patrick Ristow tegen ESPN. 

"De spelers van Holdenstedt begrepen het niet, maar wij wilden het risico niet nemen. Onze spelers kwamen het veld weer op, maar bleven stilstaan. Ze gingen geen directe duels aan en hielden zich aan de social distancing-regels door twee meter afstand te houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws