'Lammers heeft droomtransfer definitief te pakken: 10 miljoen euro voor PSV'

'Lammers heeft droomtransfer definitief te pakken: 10 miljoen euro voor PSV'

17-09-2020 21:00 Laatste update: 21:23
229

PSV raakt Sam Lammers definitief kwijt. De 23-jarige spits maakt voor tien miljoen euro de overstap naar Atalanta Bergamo, meldt het Eindhovens Dagblad.

Lammers reist vrijdag naar Italië om zijn droomtransfer naar Italië af te ronden. Na zijn medische keuring tekent hij voor vier of vijf seizoenen bij de club die afgelopen seizoen op de derde plek eindigde in de Serie A en op weg naar de halve finale van de Champions League struikelde over Paris Saint-Germain.

PSV wilde Lammers aanvankelijk niet verkopen, maar Atalanta voldeed donderdag aan de Eindhovense wensen met een bod van ongeveer negen miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zo'n tien miljoen, aldus het ED. SC Heerenveen, dat Lammers in het seizoen 2018/2019 huurde, incasseert naar verluidt tien procent van de transfersom.

Lammers speelde 29 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van PSV en scoorde daarin zes keer. Het contract van 23-jarige spits in Eindhoven liep nog één jaar door. PSV rekende erop dat hij zou bijtekenen, maar de laatste weken werd duidelijk dat de Tilburger wilde vertrekken. Hij komt in Bergamo twee landgenoten tegen: Marten de Roon en Hans Hateboer.

PSV heeft Eran Zahavi op het oog als opvolger van Lammers. De Israëlische spits staat onder contract bij Guangzhou R&F, waar hij sinds 2016 liefst 103 doelpunten maakte in 117 officiële duels.