Juventus breekt met grootverdiener Higuain en maakt weg vrij voor gratis transfer

Juventus breekt met grootverdiener Higuain en maakt weg vrij voor gratis transfer

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 21:34do 17-09-2020 om 21:34

Gonzalo Higuaín staat niet langer onder contract bij Juventus. De Italiaanse kampioen maakt donderdagavond bekend dat de Argentijnse spits (32) een vrij man is. Hij gaat op korte termijn aan de slag bij Inter Miami.

Higuain maakte in de zomer van 2016 voor 90 miljoen euro de overstap van Napoli naar Juventus. Een miskoop was hij niet, maar een schot in de roos kan de Argentijnse spits ook niet worden genoemd: Juve verhuurde hem in 2018 en 2019 aan AC Milan en Chelsea. Vorig seizoen kwam Higuain tot acht goals in 32 competitiewedstrijden. Hij stond twintig keer in de basis en kwam twaalf keer van de bank.

Door zijn topsalaris - naar verluidt 7,5 miljoen euro per jaar - drukte Higuain zwaar op de begroting van Juventus, dat hem graag wilde verkopen. Alles wijst erop dat Inter Miami heeft toegehapt. De Amerikaanse club van oprichter David Beckham en Juve-maatje Blaise Matuidi maakt de komst van Higuain naar alle waarschijnlijkheid deze week nog wereldkundig. Hij tekent voor twee seizoenen en blijft 7,5 miljoen euro per jaar verdienen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws