PSV kent na Sloveense zege tegenstander in derde voorronde Europa League

17-09-2020 22:06 Laatste update: 22:31
72

De tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Europa League is bekend. De Eindhovense club gaat op bezoek bij NS Mura uit Slovenië.

Mura was donderdagavond in het Europa League-voorportaal te sterk voor het Deense AGF (3-0). Jan Gorenc opende in de eerste helft de score, waarna Kevin Zizek twintig minuten voor tijd zijn ploeg in veilige haven loodste. Amadej Marosa maakte er diep in blessuretijd nog 3-0 van.

PSV zal op donderdag 24 september in actie komen tegen Mura. De ontmoeting gaat over één wedstrijd afgewerkt en vindt plaats in Slovenië. De laatste hobbel voor de groepsfase zal zich één week later aandienen, op donderdag 1 oktober.

De groepsfase van de Europa League wordt tussen 22 oktober en 10 december afgewerkt. Feyenoord en AZ zijn al zeker van een startbewijs, Willem II plaatste zich deze week voor de derde voorronde van de Europa League door Progrès Niederkon uit te schakelen.