'PSV biedt exceptioneel salaris en wil Zahavi dit weekend vastleggen'

'PSV biedt exceptioneel salaris en wil Zahavi dit weekend vastleggen'

18-09-2020 00:00
309

PSV geeft na het akkoord met Atalanta Bergamo over de transfer van Sam Lammers gas voor Eran Zahavi. Het is de bedoeling dat de 33-jarige spits uit Israël dit weekend een contract ondertekent in het Philips Stadion, aldus het Eindhovens Dagblad.

Zahavi moet de opvolger worden van Lammers. Hij stapt zo goed als zeker vrijdag in het vliegtuig naar Nederland om dit weekend 'de zaken met PSV rond te kunnen maken', klinkt het. Zahavi wil zijn carrière dolgraag voortzetten in de Eredivisie.

In Eindhoven ligt een tweejarig contract klaar voor Zahavi. Hij kan naar verluidt 2,5 miljoen euro per jaar verdienen, exclusief bonussen. Daarmee wordt hij één van de bestbetaalde spelers. Het bedrag komt niet in de buurt van het jaarsalaris dat hij opstrijkt bij zijn huidige werkgever Guangzhou R&F - tien miljoen euro - maar Zahavi kiest voor de sportieve uitdaging.

Zahavi is volgens het Eindhovens Dagblad 'uitgebreid gescout' en 'topfit bevonden' door PSV. Sinds 2016 was hij in Chinese dienst goed voor 103 goals in 117 wedstrijden. Zahavi neemt in de PSV-selectie de plek over van Lammers en gaat concurreren met Donyell Malen, Cody Gakpo, Noni Madueke, Maxi Romero en Joël Piroe.