AD: De Boer en KNVB vinden elkaar in eerste gesprek, volgende week duidelijkheid

AD: De Boer en KNVB vinden elkaar in eerste gesprek, volgende week duidelijkheid

18-09-2020 06:49
206

Frank de Boer is hard op weg om de nieuwe bondscoach van Oranje te worden. De 50-jarige trainer sprak donderdag voor het eerst met de KNVB en er is een inhoudelijk vervolggesprek ingepland.

Donderdag werd al bekend dat de voetbalbond met De Boer zou spreken en het onderhoud is volgens het Algemeen Dagblad succesvol verlopen. Er is een tweede gesprek ingepland met de trainer, die beschikbaar is en zelf al aangaf graag bondscoach te willen worden. De Boer stond op een shortlist die door de KNVB werd samengesteld.

Op die lijst stonden ook Frank Rijkaard en Peter Bosz, die beiden werden benaderd vanuit Zeist. Om wisselende redenen gingen de oefenmeesters niet op een gesprek in. De Boer deed dat wel en weet nu dat de raad van commissarissen van de KNVB eerst gaat vergaderen over de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Er wordt dus pas volgende week meer duidelijkheid verwacht.

De directie in Zeist wil graag voor de interlands in oktober een bondscoach hebben aangesteld. Op 7 oktober speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Mexico in de Johan Cruijff Arena en vervolgens staan er twee uitwedstrijden in de Nations League op de rol. Eerst speelt Nederland in en tegen Bosnië-Herzegovina en vervolgens zal de return tegen Italië afgewerkt worden.