'Dest neemt geen risico en wil Ajax koste wat het kost verlaten voor Bayern'

'Dest neemt geen risico en wil Ajax koste wat het kost verlaten voor Bayern'

18-09-2020 07:04 Laatste update: 07:07
172

Sergiño Dest wil heel graag naar Bayern München. De Amerikaanse back bezocht de Allianz Arena al in februari van dit jaar en sinds dat moment weet hij dat hij deze zomer een transfer naar Der Rekordmeister wil maken.

Dest weet niet of hij nog een keer de kans zal krijgen om naar een club als Bayern te vertrekken en wil dus nu het zekere voor het onzekere nemen, schrijft De Telegraaf. Omdat hij nu bij het Amerikaanse elftal één van de sterkhouders is, voelt hij dat de tijd nu gekomen is om naar een absolute topclub te gaan. Dat zou snel beklonken kunnen worden, omdat de aanstaande transfer van Thiago Alcantara van Bayern naar Liverpool binnenkort rond is.

Met de dertig miljoen euro die dat de Duitsers oplevert kan de overstap van Dest in een stroomversnelling komen, weet de ochtendkrant. Dat zou een teleurstelling zijn voor Ajax, dat deze zomer nog probeerde om de rechtsback binnenboord te houden. De Amsterdammers wilden zijn contract opwaarderen en verlengen met de toezegging dat hij dan nog minimaal één seizoen zou blijven, maar dat wilde Dest zelf niet. Hij zet vol in op een transfer.

Donderdag werd al bekend dat Ajax een eerste bod van vijftien miljoen euro van Bayern heeft afgewezen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zet in op een bedrag van twintig miljoen plus vijf miljoen aan bonussen die uiteindelijk wel uitgekeerd moeten worden. Der Rekordmeister moet wel haast maken, want ook FC Barcelona zit nog op het vinkentouw. Als zij financiële armslag krijgen zullen ze zich in de transferstrijd om Dest gaan mengen.