Van den Brom over KNVB: 'Jullie merken wel dat het bij mij nog altijd diep zit'

Van den Brom over KNVB: 'Jullie merken wel dat het bij mij nog altijd diep zit'

18-09-2020 07:33
80

Het mislopen van Europees voetbal door de beslissing van de KNVB zit bij FC Utrecht nog altijd erg diep. De Domstedelingen gebruiken deze frustratie als motivatie voor het nieuwe seizoen, waarin ze willen verrassen.

Trainer John van den Brom wil nog altijd niet te veel zeggen over het besluit van de KNVB om FC Utrecht niet Europa in te laten gaan. "Maar als jullie het toch weer naar voren halen, dan merken jullie wel dat het nog altijd diep zit bij mij", laat hij weten tegenover De Telegraaf. "We hebben het geaccepteerd, maar als we erover praten, kan ik niet doen of er niets is gebeurd. We zijn tekortgedaan en dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor AZ, SC Cambuur en De Graafschap."

De club uit de Domstad gaat volgens zijn oefenmeester wel proberen om die negatieve energie om te zetten in iets positiefs. "Onbewust wel. Je kunt het altijd gebruiken en meenemen in de aanloop naar een nieuw seizoen. We hopen dat we het als een soort rode draad door het seizoen heen kunnen laten lopen. Om te laten zien dat we wel tot iets in staat zijn. Maar we zijn ons er wel van bewust dat we het zelf moeten doen en dat het geen zin heeft om de hele tijd achterom te kijken."

Utrecht wil met die energie de top-drie aanvallen. "Ik houd er wel van om zoiets uit te spreken. Het is ook een beetje branie dat je moet hebben. Hoe meer je erin gelooft, hoe groter de kans is dat het lukt. Als niemand erin gelooft dan is het gedoemd te mislukken. En als we vijfde of zesde worden dan hebben we misschien nog steeds het maximale uit het seizoen gehaald, maar dan waren anderen gewoon beter."