Krankzinnig EL-duel: FCSB noodgedwongen met jeugd, twaalf goals in 120 minuten

18-09-2020 07:57
17

De voorrondewedstrijd in de Europa League tussen FK Backa Topola en FCSB is op een waar spektakelstuk uitgelopen. De ploegen uit Servië en Roemenië eindigden na 120 minuten voetbal op 6-6, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Het Roemeense FCSB, beter bekend als Steaua Boekarest, miste negen spelers vanwege een uitbraak van het coronavirus in de selectie. Ook bijna de gehele staf was er niet bij, waardoor assistent Mihai Pintilii het team leidde. Dat deed hij samen met de trainer van het tweede elftal, die saillant genoeg twee maanden geleden al werd ontslagen maar de roep om hulp van FCSB accepteerde.

Met heel veel jeugdspelers in de ploeg en de vierde doelman onder de lat begon de Roemeense topclub aan het Europa League-treffen met Backa Topola, een middenmoter uit Servië. De onervaren keeper maakte vier cruciale fouten in de wedstrijd, maar uiteindelijk was dat niet beslissend.

Dejan Milicevic en Borko Duronjic maakten er binnen het kwartier 2-0 van, waarna Florinel Comn en Dennis Man de stand weer gelijktrokken namens FCSB. Goran Antonic (3-2) en Man (3-3) scoorden in de reguliere speeltijd nog, waarna Bojan Balaz in blessuretijd een eigen goal maakte en FCSB op rozen leek te zitten. De Serviërs kwamen echter toch nog op gelijke hoogte: Sasa Tomanovic prikte de 4-4 binnen.

Op dat moment stond Backa Topola al met tien man vanwege een rode kaart voor Dejan Ponjevic, vlak voor de 2-2. Tijdens de verlenging werd het nog erger voor de thuisploeg, omdat Vladimir Siladi ook met rood werd weggestuurd. De negen Serviërs bleven echter strijden en kwamen na de 4-5 van Man en na de 5-6 van Petre steeds weer terug in de wedstrijd. Janko Tumbasevic en Tomanovic scoorden en dwongen penalty's af, maar die werden uiteindelijk in Roemeens voordeel beslist.