Sky Sports: Thiago arriveert in Liverpool, transfersom valt lager uit dan verwacht

Sky Sports: Thiago arriveert in Liverpool, transfersom valt lager uit dan verwacht

18-09-2020 09:59
33

De transfer van Thiago Alcántara naar Liverpool lijkt een kwestie van tijd. De Bayern München-middenvelder is inmiddels gearriveerd in Liverpool om de laatste plooien glad te strijken.

Dat meldt Sky Sports. Liverpool betaalt een vaste transfersom van ongeveer 22 miljoen euro. Daarnaast maakt de Premier League-club ongeveer vijf miljoen euro aan extra bonussen over naar München. Thiago gaat het shirt met rugnummer zes dragen en tekent een contract voor vier seizoenen.

In eerste instantie leek het erop dat de toekomst van Georginio Wijnaldum op Anfield een belangrijke rol zou spelen bij de transfer van Thiago. Liverpool heeft echter besloten om alsnog door de pakken voor de Bayern-middenvelder, nu Wijnaldum langer bij de club lijkt te blijven. Er wordt verwacht dat Liverpool en Bayern de transfer vrijdag officieel maken.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet in juli al weten dat Thiago op zoek was naar een nieuwe uitdaging. In overleg met Thiago besloot Bayern zich vervolgens soepel op te stellen bij een mogelijke transfer.