'Hoop dat Weghorst stap kan maken, zou voor Nederlands elftal fantastisch zijn'

'Hoop dat Weghorst stap kan maken, zou voor Nederlands elftal fantastisch zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 10:37vr 18-09-2020 om 10:37

Er spelen aankomend seizoen 23 Nederlandse voetballers in de Bundesliga. Erik Meijer begrijpt dat Nederlanders kiezen voor een avontuur in Duitsland en haalt daarbij Wout Weghorst en Deyovaisio Zeefuik aan.

"Het niveau is hoog, de stadions zitten vol en de salarissen zijn goed", begint Meijer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Weghorst heeft een leeuwenhart en is fysiek erg sterk, daar kom je ver mee in de Bundesliga. Het is eten of gegeten worden en dat begrijpt hij. Binnen je team heb je concurrentie, maar ook de verdedigers waar je tegen speelt zijn ijzersterk."

Weghorst - die deze zomer in verband werd gebracht met een transfer naar Arsenal en Tottenham Hotspur - kan zich nog verder ontwikkelen, denkt Meijer. "Ik hoop dat hij dit seizoen de lijn door trekt en nog een stapje kan maken. Dat zou fantastisch zijn, ook voor het Nederlands elftal."

Voor Zeefuik is het niveau van de Bundesliga nog nieuw. De voormalig Groningen-verdediger maakte deze zomer de overstap naar Hertha BSC. "Het talent heeft hij, maar nu moet hij het ook laten zien. Het is een goede stap omhoog vanuit de Eredivisie. Hij moet een beetje Wout Weghorst erbij krijgen en een stap maken." Zeefuik is niet de enige Nederlander bij Hertha: Javairô Dilrosun, Daishawn Redan, Omar Rekik en Karim Rekik staan ook onder contract in de Duitse hoofdstad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws