ADO heeft volgende versterking binnen en huurt Israëlisch international

ADO heeft volgende versterking binnen en huurt Israëlisch international

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 10:50vr 18-09-2020 om 10:50

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 10:56vr 18-09-2020 om 10:56

ADO Den Haag huurt Ilay Elmkies komend seizoen van Bundesliga-club Hoffenheim. De 20-jarige middenvelder debuteerde al op het hoogste niveau in Duitsland en heeft al interlands achter zijn naam staan.

Dat bevestigt ADO via officiële kanalen. Elmkies maakte in maart van dit jaar zijn debuut in het eerste elftal van Hoffenheim en wordt gezien als een groot talent. Hij moet in de Eredivisie speelminuten gaan maken om zich verder te ontwikkelen.

Elmkies kwam tot op heden vier keer in actie voor het nationale elftal van Israël. Eerder deze maand was hij zeer belangrijk voor zijn land: in het Nations League-duel met Slowakije kwam hij in de 71e minuut in het veld en maakte hij in de blessuretijd van de wedstrijd de gelijkmaker.

Elmkies wordt door ADO voor één seizoen gehuurd. De middenvelder speelt vanaf zijn vijftiende in de jeugdopleiding van Hoffenheim. Martin Jol, hoofd technisch hart van ADO, is tevreden met de komst van Elmkies. "Ilay is een veelzijdige middenvelder, die door Alfred Schreuder bij de A-selectie van Hoffenheim is gehaald. Terwijl hij al een tijdje op onze radar stond, viel hij vorige week nog meer op dankzij zijn eerste doelpunt voor Israël. We zijn blij dat Ilay met zijn profiel voor onze club heeft gekozen."

Elmkies zelf heeft zin in zijn Eredivisie-avontuur en hoopt een belangrijke rol te gaan spelen bij ADO. "Ik ben een middenvelder die graag de bal opeist, het spel verlegt en het positiespel bepaalt. Ik kan niet wachten om dit in het geel-groene shirt te laten zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws