'Smashing boy' Van de Beek maakt indruk in Manchester: 'Grote glimlach'

'Smashing boy' Van de Beek maakt indruk in Manchester: 'Grote glimlach'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 11:38vr 18-09-2020 om 11:38

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 11:52vr 18-09-2020 om 11:52

Donny van de Beek maakt indruk in zijn eerste weken bij Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer, manager van de Engelse grootmacht, noemt de oud-Ajacied een 'smashing boy'.

"Donny past zich heel goed aan", zegt Solskjaer op de persconferentie voor de seizoensopener van United tegen Crystal Palace. "Hij is een smashing boy met een goede persoonlijkheid, bakken met energie en een grote glimlach. Hij deed het heel goed tegen Aston Villa, dus waarschijnlijk gaan jullie hem in actie zien zaterdag."

De Noorse manager houdt Van de Beek al jaren op het oog. In 2015 speelde de middenvelder voor Ajax in het Europa League-tweeluik tegen Molde FK, de toenmalige club van Solskjaer. "Hij maakte toen zijn eerste goal voor Ajax", memoreert hij.

"We hadden ons niet echt voorbereid op hem, omdat hij één van de jonge jongens was. Maar Van de Beek viel mij meteen op. Ik zag een dappere jongen, maar ook iemand die slim beweegt. Bij Ajax is hij zich blijven ontwikkelen. Ik vind dat we meer goals nodig hebben vanaf het middenveld en hij is iemand die daarvoor kan zorgen. Hij voegt echt iets toe aan de ploeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws