Europa League-loting: PSV en Willem II weten waar ze aan toe zijn

Europa League-loting: PSV en Willem II weten waar ze aan toe zijn

18-09-2020 14:30 Laatste update: 14:37
118

PSV en Willem II weten waar ze aan toe zijn in de Europa League, mochten de twee Nederlandse clubs de derde voorronde overleven. PSV treft een Noorse of Turkse tegenstander in de play-offs, Willem II neemt het op tegen een club uit Turkije of Kroatië.

PSV moet volgende week eerst afrekenen met NS Mura en treft dan een week later Rosenborg BK of Alanyaspor, zo wees de Europa League-loting in Nyon vrijdagmiddag uit. Willem II is in de derde voorronde gekoppeld aan Rangers FC en bij een zege nemen de Tilburgers het op tegen Galatasaray of Hajduk Split.

PSV ontmoette Rosenborg vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League. Uit werd simpel gewonnen, thuis bleef het gelijk. De Eindhovenaren spelen een uitwedstrijd. Willem II speelt thuis als de Tilburgers de play-offs bereiken.

Eén van de interessantste wedstrijden bij de laatste hobbel voor de Europa League-groepsfase is Besiktas - AC Milan. De Turken en Italianen moeten dan wel eerst winnen van respectievelijk Rio Ave en Bodo/Glimt. Tottenham Hotspur treft de winnaar van FK Rostov - Maccabi Haifa.