Grote 'aanvallende' ziekenboeg bij FC Groningen, Buijs moet puzzelen

Grote 'aanvallende' ziekenboeg bij FC Groningen, Buijs moet puzzelen

18-09-2020 15:30
52

Het wordt voor FC Groningen-trainer Danny Buijs een hele opgave om aankomende zondag een voorhoede samen te stellen. Bijna alle Groningse voorwaartsen schitteren door afwezigheid.

Naast Robben zijn FC Groningen-aanvallers Patrick Joosten, Gabriel Gudmundsson, Sam Schreck allemaal geblesseerd. Joosten maakte vorige week wel zijn eerste minuten voor FC Groningen maar blijft last houden van de enkel. Tegenover alle geblesseerden staat de terugkeer van Ajdin Hrustic, die vorige week nog ontbrak vanwege een blessure. "Ajdin is nu weer fit en traint prima, daar heb ik geen klagen over. Alleen is natuurlijk bekend dat hij graag een transfer wil maken", doelt Buijs tegenover Voetbal International op de interesse van Eintracht Frankfurt. "Hoelang hij hier nog speelt, is dus de vraag."

Ook Robben is dus afwezig. De routinier krijgt van Buijs alle ruimte om te herstellen na zijn opgelopen blessure tegen PSV. "Ik heb hem altijd als kers op de taart gezien voor ons. Dat is ook niet meer dan normaal, gezien zijn situatie", aldus Buijs over de tegen PSV geblesseerd uitgevallen Arjen Robben. Deze week werd bekend dat de blessure van Robben meevalt, maar het onduidelijk is hoelang het kwetsuur precies gaat duren.

De Noorderlingen gaan zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag. Er wordt om 12.15 uur afgetrapt.