'Vertrek van Godín bij Inter is ook uitstekend nieuws voor Koeman en Barça'

'Vertrek van Godín bij Inter is ook uitstekend nieuws voor Koeman en Barça'

18-09-2020 20:55
20

Internazionale staat op het punt om Diego Godín uit te zwaaien. De 34-jarige Uruguayaan maakt de weg vrij voor Arturo Vidal, die overkomt van FC Barcelona. Dat meldt de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano.

Inter en Godín zijn het vrijdag eens geworden over de ontbinding van het contract van de verdediger, die in Milaan niet langer verzekerd was van een basisplaats. Hij zet zijn loopbaan wel voort in de Serie A: hij gaat voor drie jaar tekenen bij Cagliari. Godín verdiende bij de Nerazzurri zo'n 5,5 miljoen euro per seizoen. Daarmee komt er ruimte in het salarishuis en kan Vidal spoedig worden gepresenteerd.

Dat is weer goed nieuws voor Barcelona en Koeman, die met de Chileense middenvelder in hun maag zitten. Vidal heeft geen toekomst meer in Camp Nou, maar strijkt wel een fors salaris op. De Catalanen moeten deze zomer eerst spelers van de hand doen, voordat transfers mogelijk zijn. Onder meer Ivan Rakitic vertrok al, terwijl ook topverdiener Luis Suárez weg mag. Het moet de weg vrijmaken voor onder meer Memphis Depay.