Bayern zet één maand na Champions League-finale alweer de toon met 8-0 (!) zege

Bayern zet één maand na Champions League-finale alweer de toon met 8-0 (!) zege

18-09-2020 22:20
103

Bayern München is vrolijk doorgegaan met waar het vorig seizoen is gebleven. De regerend Treble-winnaar mocht – amper één maand na de Champions League-finale – het Bundesliga-seizoen openen tegen Schalke 04 en nam alvast een voorschot op zijn negende opeenvolgende titel: 8-0 (!) werd het in de Allianz Arena.

Bayern had nauwelijks vijf minuten nodig om de ban te breken. Joshua Kimmich verzorgde de splijtende pass, Serge Gnabry draaide Benjamin Stambouli dol en liet Ralf Fährmann kansloos: 1-0. Het bleek de aanzet tot een volstrekt kansloze wedstrijd voor de gasten uit Gelsenkirchen. Bij rust stond het al 3-0: Leon Goretzka deed zijn oude club pijn met een schuiver van afstand en Robert Lewandowski benutte een strafschop.

Wedden

Meer odds

De ploeg van Hansi Flick drukte ook in de tweede helft het gaspedaal in en liep uit naar een monsterscore: Gnabry tekende na twee razendsnelle uitvallen voor de 4-0 en 5-0 en maakte zijn hatrrick vol. Müller schoot even later zijn tweede en Bayerns zesde van de avond binnen, na een voorzet achter het standbeen langs van Lewandowski.

In de slotfase mochten twee nieuwkomers ook een duit in het zakje doen. De van Manchester City overgekomen Leroy Sané maakte zijn eerste voor Bayern, net als de zeventienjarige Jamal Musiala: 7-0 en 8-0. Een nóg grotere vernedering bleef David Wagner en zijn ploeg echter bespaard: invaller Joshua Zirkzee hield zijn kruit droog.