Groningen haalt Villarreal-back naar Eredivisie: 'Een echte mannetjesputter'

Groningen haalt Villarreal-back naar Eredivisie: 'Een echte mannetjesputter'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 08:07za 19-09-2020 om 08:07

FC Groningen heeft de volgende versterking binnen. De Trots van het Noorden presenteert Miguel Ángel Leal Díaz, die overkomt van het Spaanse Villarreal. De Spanjaard gaat op huurbasis aan de slag in Groningen.

Groningen heeft wel een optie tot koop bedongen bij Villarreal. Leal Díaz kan op beide backposities uit de voeten en is daarmee een waardevolle toevoeging aan de selectie van de club.

"Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Miguel. Wij hebben hem vorig seizoen meerdere malen live aan het werk gezien en zijn al in november vorig jaar met hem in gesprek gegaan. Miguel had een aflopend contract en wij wilden hem vastleggen. Uiteindelijk koos hij voor een langer verblijf bij Villarreal, dat hem per se wilde behouden", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite.

Mannetjesputter
Het leek er in eerste instantie niet op dat Leal Díaz haalbaar was voor Groningen. "In de voorbereiding op dit seizoen maakte Miguel onderdeel uit van de eerste selectie, maar nu ontstond alsnog de mogelijkheid om hem naar Groningen te halen en daar zijn we heel blij mee", vertelt Fledderus, die denkt dat Leal Díaz indruk gaat maken op de Groningen-fans. "Miguel is een snelle verdediger en een echte mannetjesputter. (...) Wij denken dat hij met zijn manier van spelen zal aanslaan bij onze supporters."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws